flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

На засіданні Робочої групи із забезпечення доступності суду було презентовано новий платіжний термінал для плати судового збору

19 грудня 2018, 18:00

18 грудня 2018 року у Касаційному господарському суді у складі Верховного Суду відбулось чергове засідання Робочої групи із забезпечення доступності суду та судової процедури для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення в місті Києві.

Від Північного апеляційного господарського суду у засіданні брали участь начальник відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Роман Качур та головний спеціаліст із забезпечення зв’язків з засобами масової інформації Аліна Дронова.

На заході обговорювались питання щодо можливості організації та реалізації навчання працівників апарату суду (на прикладі окремих судів) жестової мови, плани та напрями діяльності Робочої групи на 2019 рік, а також підсумки проведеної роботи за рік.

Крім зазначеного, на засіданні було презентовано новий платіжний термінал для сплати судового збору,  що адаптований для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За словами розробників, нова модель терміналу допоможе швидко та зручно вирахувати і сплатити судовий збір, отримати доступ до сторінки суду на веб-порталі «Судова влада України», а також оплатити інші послуги та перерахувати кошти на благодійність.