flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про Правила організації ефективного господарського судочинства

07 червня 2024, 16:25

Нещодавно Північний апеляційний господарський суд презентував затверджені на загальних зборах суддів Правила організації ефективного господарського судочинства.

Вони були розроблені за підтримки українсько-нідерландського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» з метою запровадження європейських практик судочинства та забезпечення справедливого, прозорого та оперативного правосуддя. У проєкті брали участь суди всіх юрисдикцій і різних інстанцій, які спільно розробляли правила для використання всією судовою системою.

Правила мають характер м'якого права, роз'яснюючи положення Господарського процесуального кодексу України в питаннях, де виникають невизначеності. Вони спрямовані на реалізацію процесуальних прав, розгляд справ у розумні строки, удосконалення судової практики та підвищення ефективності роботи судів.

Докладніше про Правила у відео

 

Пропонуємо усій юридичній спільноті ознайомитися з текстом Правил та застосовувати їх у своїй роботі. Сподіваємося на гарне сприйняття та подальшу співпрацю з усіма учасниками судових проваджень. Маємо надію, що інші суди впровадять ці правила у свою діяльність для підвищення ефективності судочинства.