flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув з незаконної оренди приміщення університету імені Івана Карпенка-Карого

15 листопада 2023, 15:24

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії: Буравльов С.І. (головуючий суддя), Андрієнко В.В., Шапран В.В.) залишив в силі рішення суду першої інстанції про визнання недійсним договору оренди нерухомого майна – нежитлові приміщення загальною площею 145,85 кв.м на вул. Євгена Коновальця, 18 у місті Києві, на четвертому поверсі будівлі навчального корпусу літера «З», що перебуває на балансі Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого.

Спірне майно передано Товариству з обмеженою відповідальністю «Візард системні Технології» в оренду з метою розміщення офісу. Суд встановив, що орендар здійснює господарську діяльність не пов’язану з навчально-виховним процесом навчального закладу.

Відповідно до вимог чинного законодавства про освіту оренда спірного нежитлового приміщення товариством, господарська діяльність якого спрямована не на забезпечення освітнього процесу, не допускається. Орендовані приміщення на момент укладення договору перебували на балансі Київського  національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К. Карпенко-Карого і не можуть використовуватися не за призначенням, а можуть бути передані в оренду виключно для діяльності, пов`язаної з навчально-виховним процесом навчального закладу.

Колегія суддів апеляційного господарського суду погодилась із висновками суду першої інстанції, що спірний договір оренди укладений з порушенням вимог чинного законодавства, у зв`язку з чим підлягає визнанню недійсним. Передані товариству приміщення підлягають поверненню до державної власності.

 

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/169/23.

_

У Північному апеляційному господарському суді у квітні 2023 року розглядалась судова справа №910/8641/21 щодо іншого нерухомого майна Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Своїм рішенням суд визнав недійсним договір, за яким відчужено земельну ділянку та розташоване на ній нерухоме майно державної власності.