flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув земельну ділянку з озером у Львівській області в державну власність

14 листопада 2023, 10:49

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії: Агрикова О.В. (головуючий суддя), Мальченко А.О., Козир Т.П.) залишив в силі рішення суду першої інстанції щодо визнання недійсним розпорядження Львівської ОДА про продаж земельної ділянки державної власності Товариству з обмеженою відповідальністю «Узлісся» площею 15,1563 га, що розташована за межами с. Стрілки Перемишлянського району Львівської області.

Вказаним рішенням, також, визнано недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки та скасовано відповідний запис про право власності в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Судом встановлено, що на спірній земельній ділянці розташований об’єкт водного фонду площею 9,2065 га, що відповідно до норм Земельного кодексу України виключає можливість набуття земельної ділянки в приватну власність.

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/9933/20.

 

 

_

Джерело фото: booking.com