flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Північному апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл щодо принципу концентрації у справах про банкрутство

30 жовтня 2023, 16:22

27 жовтня 2023 року в Північному апеляційному господарському суді відбувся круглий стіл, організований спільно з Касаційним господарським судом у складі Верховного Суду, на тему: «Принцип концентрації розгляду в межах справи про банкрутство всіх спорів, стороною в яких є боржник».

З вітальним словом виступили Лариса Рогач, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Олег Васьковський, секретар судової палати для розгляду справ про банкрутство Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду, Олег Хрипун, голова Північного апеляційного господарського суду, Наталія Туман, заступник директора Департаменту по роботі з податковим боргом, Владислав Філатов, директор Департаменту з питань банкрутства Міністерства юстиції України, Андрій Гайченко, заступник Міністра юстиції України з питань виконавчої служби, Олександр Бондарчук, голова Некомерційної професійної організації «Національна асоціація арбітражних керуючих України».

 

 

В рамках першої панельної дискусії з доповіддю на тему «Відокремлене провадження як ефективний механізм реалізації принципу концентрації майнових спорів за участю боржника» виступила Світлана Райчева, суддя Господарського суду Одеської області.

Суддя Господарського суду Одеської області Лілія Грабован розповіла про деякі аспекти застосування принципу концентрації розгляду в межах справ про банкрутство всіх спорів, стороною в яких є боржник.

Павло Пригуза, в.о. голови Господарського суду Херсонської області, виступив з доповіддю «Концентрація справ: доктрина, теорія, практика, закон».

Переглянути презентацію судді 

З доповіддю також виступив Олег Матущак, суддя Західного апеляційного господарського суду на тему «Процесуальні проблемні питання під час розгляду справ позовного провадження в межах справи про банкрутство».

Переглянути презентацію судді 

Суддя Східного апеляційного господарського суду Денис Попков розповів про сумісність принципу концентрації з виключенням юрисдикції суду угодою сторін.

Переглянути презентацію судді 

 

Під час другої панельної дискусії суддя Північного апеляційного господарського суду Борис Поляков виступив з доповіддю про роль принципу «всеспільності» при розгляді справ про банкрутство (неплатоспроможності).

Про особливості судового контролю у справах про банкрутство та практику Верховного Суду розповів Сергій Жуков, суддя Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Переглянути презентацію судді 

Суддя Великої Палати Верховного Суду Олександр Банасько виступив з темою «Розгляд податкових спорів у справах про банкрутство».

Переглянути презентацію судді 

Родіон Поляков, Ph.D, докторант Запорізького національного університету, розповів про проблематику «judicium universale»в процедурі неспроможності за правом Англії, Франції, Німеччини.

Переглянути презентацію

 

 

Фото: Юридична практика