flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ПАГС взяли участь у конференції щодо впровадження Правил ефективного судочинства

17 жовтня 2023, 11:42

З 9 по 12 жовтня 2023 року в рамках українсько-нідерландського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» у Кракові відбулась робоча конференція щодо впровадження Правил організації ефективного судочинства.

У конференції взяли участь експерти проєкту: Естер де Рой – очільниця проєкту «Судова влада і суспільство», заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, Аннемік Хьюген – суддя у кримінальних справах окружного суду Амстердама, Херман ван дер Меєр – суддя у цивільних справах апеляційного суду Амстердама, Райн Одінк – суддя у кримінальних, адміністративних та сімейних справах окружного суду Амстердама, Філіп Лангброк – почесний професор юстиції та судового адміністрування університету Утрехта,  Наталія Блажівська - суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду, Андрій Дришлюк – заступник голови Одеського апеляційного суду, Тетяна Шевиріна – суддя Очаківського міськрайонного суду Миколаївської області.

Від Північного апеляційного господарського суду брали участь у заході голова суду Олег Хрипун, суддя-спікер Марина Барсук, судді Тетяна Козир та Геннадій Кравчук, а також начальник управління аналітично-статистичного забезпечення суду Анастасія Палій.

Впродовж чотирьох днів представники судів-учасників проєкту разом з нідерландськими суддями та експертами проводили активну практичну роботу в групах для доопрацювання Правил організації ефективного судочинства, здійснення перехресного аналізу проєктів правил з акцентом на єдності змістових позицій стилістичній та лінгвістичній уніфікованості правил у цивільному, кримінальному, адміністративному, господарському судочинстві, які будуть запроваджені в пілотних судах Вінниці, Києва та Київської області в рамках відповідного міжнародного проєкту, а також почали роботу над узгодженням кроків щодо впровадження Правил організації ефективного судочинства.

В рамках заходу, 12 жовтня, відбулась конференція високого рівня на тему «Процесуальні правила суду як методологія забезпечення передбачуваності та прозорості відправлення правосуддя», учасниками якої стали: Єннес де Мол – Надзвичайний і Повноважний посол Королівства Нідерланди в Україні, Станіслав Кравченко – Голова Верховного Суду, Григорій Усик – голова Вищої ради правосуддя, Андрій Костін – Генеральний прокурор України, Богдан Моніч – голова Ради суддів України, Микола Оніщук – ректор Національної школи суддів України.

Під час конференції була представлена методологія розробки та застосування процесуальних правил суду як ефективного інструменту забезпечення прозорості та передбачуваності відправлення правосуддя.

 

   

   

      

 

__

Нагадаємо, що Північний апеляційний господарський суд приєднався до  міжнародного проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» влітку 2021 року.

Метою проєкту є зміцнення взаємовідносин між судовою владою та суспільством, посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи судів.

Учасники проєкту: Київський апеляційний суд, Північний апеляційний господарський суд, Сьомий апеляційний адміністративний суд, Деснянський районний суд міста Києва та Обухівський районний суд Київської області.