flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув громаді міста Києва земельну ділянку біля озера Вирлиця

05 жовтня 2023, 12:30

 

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії: Мальченко А.О. (головуючий суддя) Козир Т.П., Агрикова О.В.) скасував рішення суду першої інстанції, визнав незаконним рішення про передачу в оренду земельної ділянки біля озера Вирлиця у Дарницькому районі під будівництво торговельно-розважального та офісного центру, а також зобов’язав товариство-орендаря усунути перешкоди в користуванні земельною ділянкою з приведенням її у придатний для використання стан.

Під час розгляду справи встановлено, що спірна земельна ділянка є мілководною заболоченою частиною озера Вирлиця, що межує з проспектом Бажана, входить в межі проектного заповідання природного комплексу, в межі 100-метрової прибережної захисної смуги і водоохоронної зони озера та за своїми характеристиками є землями водного фонду.

Крім того, значна частина земельної ділянки вкрита водою, її болотисті заплави є єдиними острівцями природної екосистеми і оселищем птахів, серед яких більшість є охоронними видами, а також мають багате видове різноманіття рослинності та є місцем нересту 3-х видів червонокнижних видів риб.

 

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/10049/22.