flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ПАГС взяли участь у тренінгах з судової комунікації

18 липня 2023, 17:49

З 10 по 12 липня 2023 року в рамках українсько-нідерландського проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» у Кракові відбувся тренінг «Ефективна комунікація».

Від Північного апеляційного господарського суду брали участь в заході суддя-спікер Марина Барсук, судді Оксана Тищенко та Геннадій Кравчук, а також прес-секретар суду Аліна Дронова.

З вітальними словами виступили заступниця голови суду Амстердама з міжнародного співробітництва та верховенства права, очільниця проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» Естер де Рой та суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді, національна експертка проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» Наталія Блажівська.

Суди-учасники проєкту мали можливість презентувати результати та інструменти комунікації суду з різними цільовими аудиторіями, обмінятися ідеями та пропозиціями з колегами.

Під час тренінгів спікери з Нідерландів – Лінеке де Клерк (старша суддя окружного суду Ост Брабанту) та Ілзе Вестененк (очільниця департаменту комунікацій, експертка окружного суду Ост Брабанту) представили свої напрацювання у сфері налагодження ефективної внутрішньої комунікації в суді, поділилися досвідом спільного підходу до роботи зі ЗМІ в Нідерландах.

Крім того, протягом тренінгу проводилась практична робота в групах, під час якої учасники активно обговорювали завдання та спільно напрацювали конкретні ідеї щодо налагодження внутрішньої комунікації, поширення розуміння важливості зовнішніх комунікацій, а також окреслили подальші кроки з напрацювання спільних правил роботи з медіа. 

Щиро дякуємо колегам з Нідерландів за прагнення до співпраці та можливість удосконалювати свою роботу попри складні часи для нашої держави.

 

_

Нагадаємо, що Північний апеляційний господарський суд приєднався до  міжнародного проєкту «Судова влада і суспільство в Україні» влітку 2021 року.

Метою проєкту є зміцнення взаємовідносин між судовою владою та суспільством, посилення верховенства права шляхом сприяння більш дієвому відправленню правосуддя й підвищення ефективності роботи судів.