flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув державі будівлю в центрі Києва, де розташовані органи влади

05 червня 2023, 12:09

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії: Отрюх Б.В. (головуючий суддя), Грек Б.М., Поляков Б.М.) скасував рішення суду першої інстанції та повернув державі право власності на адмінбудівлю по Музейному провулку, 12 в м. Києві, де розміщується приймальня уряду, структурні підрозділи міністерств та відомств.

Суд встановив, що вказаний об’єкт, який Кабмін передав ДАК «Укрресурси» на баланс та у користування, було незаконно зареєстровано як колективну власність компанії.

Крім того, було порушено провадження у справі про банкрутство компанії та розпочато процедуру ліквідації, у зв’язку з чим виникла загроза безпідставного відчуження будівлі.

Секретаріат Кабінету Міністрів України звернувся до суду з позовом про визнання за державою права власності на будівлю та скасування незаконної реєстрації права власності. Проте суд першої інстанції в задоволенні позову відмовив.

Офіс Генерального прокурора з метою ефективного захисту інтересів держави та збереження у державній власності об’єкта оскаржив судове рішення в апеляційному порядку.

Північний апеляційний господарський суд, ретельно проаналізувавши матеріали справи, задовольнив апеляційні скарги Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України і Офісу Генерального прокурора та скасував незаконну реєстрацію права власності на адмінбудівлю за державною акціонерною компанією “Укрресурси”.

 

 

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 46/436-б (910/16810/21).