flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув територіальній громаді міста Києва земельну ділянку в історичному центрі міста

28 квітня 2023, 14:53

 

Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії: Кравчук Г.А. (головуючий суддя), Козир Т.П., Коробенко Г.П.) повернув територіальній громаді міста Києва земельну ділянку загальною площею 0,1928 га, що знаходиться на вул. Обсерваторній, 4, в Шевченківському районі. Земельну ділянку було надано в оренду під будівництво багатоповерхового житлового будинку.

 

У 2004 році Товариству з обмеженою відповідальністю «Лаванда Плюс» Київською міською радою було передано в оренду земельну ділянку загальною площею 0,1928 га на вул. Обсерваторній, 4 в Шевченківському районі міста Києва для будівництва багатоповерхового житлового будинку.  

Після закінчення терміну дії договору в 2021 році товариство намагалось поновити договір та укласти додаткову угоду про поновлення оренди спірної земельної ділянки.

Однак, Київською міською радою не було прийнято рішення про поновлення оренди і ТОВ «Лаванда Плюс» звернулось до суду з позовом про визнання укладеною додаткової угоди та поновлення договору оренди. Господарський суд першої інстанції задовольнив вказаний позов.

Київська міська рада звернулась з апеляційною скаргою на зазначене рішення, посилаючись на неналежне виконання товариством умов договору оренди, а саме порушення строків забудови ділянки, порушення проектно-будівельних умов та неналежне виконання обов’язків щодо сплати орендних платежів.

За результатами розгляду апеляційної скарги Київської міської ради,   Північний апеляційний господарський суд (у складі колегії суддів: Кравчук Г.А., Козир Т.П., Коробенко Г.П.) задовольнив апеляційну скаргу Київської міської ради, скасував рішення суду першої інстанції та відмовив у позові товариства про визнання укладеною додаткової угоди та поновлення договору оренди спірної земельної ділянки.

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/1235/22.