flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПАГС повернув Совські ставки громаді міста Києва

16 червня 2021, 12:34

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів Михальська Ю.Б., Скрипка І.М., Тищенко А.І., залишив в силі рішення Господарського суду міста Києва про розірвання договору оренди земельної ділянки на нижньому каскаді Совських ставків, яка була надана ТОВ «Господарник» для будівництва розважально-торговельного комплексу.

Своїм рішенням суд також зобов’язав орендаря повернути місту вказану земельну ділянку в стані, придатному для її подальшого використання.

 

У 2008 році між Київською міською радою та ТОВ «Господарник» був укладений договір оренди земельної ділянки площею 191 187 кв.м по проспекту Лобановського, 113 (територія Совських ставків) для облаштування рекреаційної зони в поєднанні водоймища з будівництвом розважально-торговельного комплексу.

Однак, станом на 2018 рік (відповідну до акту обстеження земельної ділянки Департаменту земельних ресурсів виконавчого органу Київради) будівельні роботи орендарем не були розпочаті.

До того ж, згідно з інформацією, наданою Департаментом з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва, Департамент не реєстрував та не видавав  документів, що дають право на виконання будівельних робіт.

Суд дійшов висновку, що товариством-орендарем порушено умови договору в частині забудови земельної ділянки у встановлені строки, оскільки протягом 10 років  користування спірною земельною ділянкою ТОВ «Господарник» не приступило до виконання свого обов’язку. Крім того, не виконано зобов’язання з розробки проектної документації та не отримано дозволу на виконання будівельних робіт.

За результатами перегляду справи в апеляційному порядку, колегія суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя Михальська Ю.Б., Скрипка І.М., Тищенко А.І., постановила у задоволенні апеляційної скарги Товариства з обмеженою відповідальністю «Господарник» відмовити та рішення суду першої інстанції залишити без змін.

Отже, Північний апеляційний господарський суд захистив право територіальної громади міста Києва та повернув місту майже 20 га водойм та зеленої зони Совських ставків.

 

 

 

З повним текстом постанови Північного апеляційного господарського суду можна буде ознайомитись після опублікування в Єдиному державному реєстрі судових рішень за номером справи – 910/7250/18.