flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники ПАГС взяли участь у тренінгу з питань доброчесності

20 лютого 2024, 15:57

З 15 по 16 лютого 2024 року в рамках нідерландсько-українського проєкту «Справедлива, прозора і відповідальна система кримінальної юстиції в Україні» за напрямом «Посилення судової реформи в сфері забезпечення доброчесності та відповідальності» в Кракові відбувся тренінг з питань доброчесності.

Від Північного апеляційного господарського суду брали участь у заході судді Шаптала Євген Юрійович, Остапенко Олег Миколайович та Сулім Владислав Володимирович.

З вітальними словами виступили очільниця проєкту, старша суддя Окружного суду Амстердама Естер де Рой та директорка проєкту Маргарет Голема.

Також, у заході взяли участь експерти проєкту: Філіп Лангброк – почесний професор відділення відправлення правосуддя і організації судової влади  Утрехтської школи права при Утрехтському університеті, Райн Одінк – старший суддя Окружного суду Амстердама, Флор Бокгорст – старший радник і тренер, відділ міжнародних проєктів Навчального центру судової системи Нідерландів.

Протягом дводенного тренінгу представники українських судів та спікери з Нідерландів обговорили роль етики та засадничих цінностей правосуддя, зокрема незалежності та безсторонності суддів, у забезпеченні належного функціонування принципу верховенства права, а також питання доброчесності, моралі та етичної поведінки у практичному розумінні. Під час роботи в групах та обміну досвідом учасники заходу обговорили поточний стан забезпечення доброчесності та можливості спільного напрацювання плану дій в напрямку посилення доброчесності в судовій системі України.

 

 

Довідково:

Проєкт реалізується Центром міжнародного правового співробітництва (CILC) за сприяння Міністерства закордонних справ Нідерландів та є частиною нідерландської програми «Відновлення гідності та справедливості в Україні: загально-урядовий підхід до посилення відповідальності за кримінальні злочини», яка реалізується у співпраці з Ассерівським інститутом (T.M.C. Asser Institute), Нідерландським Гельсінкським комітетом (NHC) та Міжнародною організацією розвитку права (IDLO). Проєкт складається з двох напрямів, один з яких направлений на проведення тренінгів з судової доброчесності та розробку політики доброчесності суду. Другий напрямок передбачає підтримку в розбудові служби пробації.